Filosofia Cioata

"In viata, in arta si in design, suprema excelenta o reprezinta simplitatea"

Autenticitate

De generatii lucram cu lemnul, facand lucruri trainice si atemporale, asa cum am invatat de la inaintasii nostri. Tehnicile traditionale si designul armonios sunt esenta renumelui nostru. In spatele liniilor simple ale mobilierului Cioata se ascunde o dorinta constanta de inovatie. Noi, cei de la Cioata, iubim lemnul! Il iubim pentru ca ne-a dat atat numele familiei cat si mestesugul. Dam valoare fiecarei bucati de lemn care trece prin fabrica noastra si impartasim cu tine acest frumos sentiment, cu fiecare piesa de mobilier creata.

Traditie

De la copac, la piesa de mobilier, lemnul nostru calatoreste aproape un secol. Stejarul are nevoie de peste 80 de ani pentru a ajunge la maturitate, pentru a putea fi recoltat. In fabrica Cioata calatoria lemnului se intinde pe doi ani, pentru ca fiecare piesa de mobilier este creata de noi sa reziste testului timpului. Tehnicile noastre de prelucrare evolueaza odata cu trecerea timpului si odata cu aparitia noilor tehnologii. Cu toate acestea, anumite procese se fac doar manual sau respectand traditia transilvaneana.

Executie impecabila

Cand privesti un corp de mobilier produs de Cioata, nu poti sa nu observi impletirea perfecta intre arta si executie impecabila. Toate acestea pentru a atinge excelenta in produsul finit. Fiecare piesa de mobilier fabricata de noi este sofisticata si totusi simpla, unica. Suntem siguri ca mobila Cioata va aduce caldura si emotie in orice spatiu. Designul si creatia sunt pasiunile noastre, iar cei peste 28 de ani de experienta va ofera garantia unei mobile de calitate apreciata in toata Europa.