Beton Cire
Beton Cire
Frecvent in stilurile urban, minimalist si contemporan sunt incluse in amenajari si elemente contrastante din ciment. Alaturarea acestora cu elemente din lemn masiv sau cu materiale mate, de culoare uniforma, au rolul de a pune accent pe naturaletea suprafetelor din lemn masiv si a celor din ciment.
Noi va propunem un material deosebit de rezistent si usor de intretinut obtinut prin amestecul prafului de ciment cu rasini speciale. Aplicarea pastei de ciment o face chiar echipa noastra de constructori, iar aspectul rezultat este unul unic, viu, cu personalitate. Stratul de ciment rezultat va masura in final ~4 mm. Peste ciment aplicam doua straturi de lac mat care asigura o protectie foarte buna suprafetei. De altfel, Beton Cire-ul se foloseste in general la realizarea de blaturi de bucatarie sau a interioarelor cabinelor de dus.
Beton Cire este un finisaj deosebit de rezistent la uzura care se preteaza foarte bine mobilierului din amenajarile contemporane, moderne, scandinave, urbane si chiar rustice.
Culoarea si gradul de luciu:
Culoarea Beton Cire este cea caracteristica cimentului folosit in constructii, adica gri, cu zone mai inchise si mai deschise. Acest finisaj este unul mat, gradul de luciu fiind <10.
Observatie: Trebuie avut in vedere ca prin natura manufacturiera a prepararii si aplicarii pastei de ciment, de la lot la lot pot exista mici diferente de culoare. Prin urmare, in cazul achizitiilor in momente diferite de timp a unor produse in finisajul Microciment C6, produse ce urmeaza sa fie asezate aproape una de alta, in aceeasi incapere, va recomandam sa ne puneti la dispozitie o mostra de referinta de la produsul anterior achizitionat sau niste poze in care sa apara si un articol sau culoare de referinta (de exemplu o coala de hartie alba).
Fiind vorba de un lac cu rezistenta buna la UV, culoarea va fi stabila si nu se va modifica semnificativ pe parcursul trecerii timpului.
Textura, desenul si atingerea:
Desenul este cel al cimentului folosit in constructii. Vor fi vizibile urmele de aplicare si intindere a pastei de ciment cu gletiera. Chiar acestea sunt cele care dau unicitate si viata suprafetei.
Suprafata este fina, iar atingerea este placuta. Microciment C6 este putin mai rece la atingere decat lemnul masiv, dar mai cald decat marmura sau sticla.
Mirosul:
Dupa uscarea totala si maturizarea peliculei nu va fi detectabil nici un miros specific.
Proprietati fizice:
Lacul folosit este de foarte buna calitate si ofera o rezistenta sporita la zgariere si uzura. De altfel acest finisaj se foloseste si pentru realizarea blaturilor de bucatarie.
Acest lac are o rezistenta destul de buna la UV, culoarea va fi stabila si nu se va modifica semnificativ pe parcursul trecerii timpului.
Intretinerea:
Intretinerea este usor de realizat, pelicula de lac protejand bine suprafata de murdarire si patare.
Pentru indepartarea prafului si pentru intretinerea periodica a suprafafetelor, se va folosi o carpa sau o laveta uscata, moale, curata si neabraziva.
Pentru indepartarea lichidelor varsate pe suprafata se va folosi in prima faza un material absorbant (prosop de hartie, carpa moale si curata), dupa care se va trece inca o data cu o carpa uscata, moale si curata. Chiar daca pelicula rezista bine la lichide, este totusi indicat sa nu amanati indepartarea lichidelor varsate, in special in cazul celor pigmentate.
Pentru indepartarea petelor uscate sau a murdariei rezistente, se va folosi o carpa sau o laveta usor umezita (in apa sau intr-o solutie diluata ce contine apa si un detergent sau un sapun cu actiune blanda), moale, curata si neabraziva, dupa care se va trece inca o data cu o carpa uscata, moale si curata.
In toate cazurile expuse mai sus trebuie sa evitati sa aplicati presiune pe suprafata pe care o curatati si sa nu insistati prea mult pe o anumita zona intrucat veti schimba gradul de luciu al zonei respective (actiunea fiind similara unei lustruiri).
Nu folositi pentru curatare si intretinere sprayuri si materiale de curatare universale, hartie abraziva, lana de otel sau produse corozive intrucat acestea pot ataca pelicula de lac generand urme ce nu pot fi indepartate. Produsele de tip „Pronto” care contin ceara pot schimba gradul de luciu al suprafetei.
Trebuie evitat ca substante agresive precum acetona, diluantii, alcolii concentrati, etc. sa ajunga pe suprafetele finisate cu lac.
Recomandam repozitionarea periodica a obiectelor de decor asezate pe suprafetele finisate.
Trebuie evitata asezarea mobilierului in bataia directa a razelor Soarelui sau langa surse de caldura care pot „spala” suprafetele din lemn (semineu, radiator, lampi puternice, etc.). Umiditatea ideala din incapere este intre 40% si 60%. Valori prea mici sau prea mari pot duce la deteriorarea mobilierului.
In cazul deteriorarii semnificative a suprafetelor (de exemplu: zgarieturi) va fi necesara inlaturarea lacului prin slefuire usoara si aplicarea unui nou strat de lac.