Kasthall. Luxul covoarelor suedeze

Kasthall. Luxul covoarelor suedeze

Suntem la Milano. Este o primavara frumoasa si soarele straluceste bland . Gasim cu greu Porta Sud si parcam masina pe gazonul amestecat cu trifoi. Spre incantarea noastra, toata parcarea este un fel de gazon urias. Au folosit pavaje speciale care permit cresterea ierbii. Efectul este extraordinar si eu ma gandesc ca italienii nu se dezmint.  In fata noastra pe cateva zeci de hectare ne asteapta cea mai mare expozitie de mobila din lume. Este locul de unde se da ora exacta in design, locul unde cele mai renumite firme din lume vin sa isi prezinte colectiile.

Primele zile de expozitie sunt destinate exclusiv afacerilor. Accesul publicului este interzis  in primele zile si singurii autorizati sa participe la expozitie sunt marii producatori si retailerii. Avem noroc ca brandul Cioata este cunoscut in tarile vestice asa ca obtinem si noi legitimatii de acces.

Expozitia este imensa. Ai nevoie de zile intregi sa o poti vizita. O aplicatie imi masoara pasii si in curand realizez ca am ajuns la 17.000. Andrei pare neobosit si soarbe din priviri totul. Dispare la un moment dat si il gasesc intr-un stand imens cu covoare discutand cu niste suedeze dragute. Sunt prea obosit sa mai fac glume pe seama asta, asa ca ma alatur si eu natural. Intamplarea face ca la discutie sa participe si o doamna mai in varsta, care asculta cu atentie. Nu stiam la acel moment  ca este chiar proprietara. Suedezii sunt extraordinari, inteligenti si de un profesionalism desavarsit. Discutam mult. Glumim si se pare ca avem chimie. Timpul trece fara sa ne dam seama. Realizam ca stim foarte multe despre mobila si putin despre covoare, dar ceea ce vedem este minunat iar pasiunea suedezilor este molipsitoare. Imi dau seama ca nu am vazut niciodata in viata asemenea covoare.  

Asa i-am descoperit pe Kasthall, producatorii celor mai bune covoare din Europa.

 

Kasthall este un producator suedez, care anul acesta implineste 119 ani. Peste 80% din productia lor este facuta din lana si amestecuri din lana, folosind tehnici traditionale. Au prins explozia productiei industriale, au prins perioada produselor ieftine chinezesti si acum, a celor indiene. Au cunoscut momentele cand piata suedeza si europeana a fosta asaltata de produse de lux sau de produse ieftine, de calitate indoielnica. Cu toate acestea, fabrica lor, Kasthall, a supravietuit si dupa 119 ani produc in continuare cele mai bune covoare din Europa. Secretul lor a fost calitatea deosebita, un rezultat al experientei  transmise de generatii. Datorita calitatii deosebite covoarele Kasthall pot fi gasite azi in hoteluri de lux, castele ale caselor regale, resedinte deosebite.

M-as fi asteptat ca cele mai bune covoare din Europa sa prezinte  modele complexe, insertii cu fir de aur sau materiale necunoscute. Surpriza a fost sa descopar simplitatea suedeza care imbina modernul cu traditionalul, materiale naturale si un bun gust desavarsit. Nimic opulent, nimic extravagant doar pur si simplu cele mai bune. Si nu este nevoie sa ti se mai precizeze ca sunt ignifuge, antialergice si extrem de rezistente pentru ca odata ce ai atins unul, intelegi. Din paleta de texturi cele mai suprinzatoare sunt cele delicate si inca mi se pare incredibil cum o textura atat de fina poate fi atat de rezistenta. Dar despre rezistenta vorbesc mai mult castelele suedeze, care inca au covoare Kasthall de peste 100 de ani. Iar clientii Kasthall stiu aceste lucruri. Ei stiu ca nu este nevoie sa epatezi, sa fii opulent pentru a fi de calitate sau deosebit.  

A fost dragoste la prima vedere intre covoarele Kasthall si mobila Cioata. Am descoperit ca stejarul salbatic transilvanean se potriveste de minune cu lana suedeza. Dar mai presus, am regasit aceleasi valori si aceeasi dorinta de a face lucruri atat de bune incat sa depaseasca bariera timpului.

 In acest moment covoarele Kasthall se vand in Paris, Londra, New York sau Singapore. Am adaugat pe harta cu timiditate si Targu-Mures. Suntem fericiti  ca singurul loc din Europa Centrala si de Est unde gasiti cele mai bune covoare din Europa este la Targu-Mures.


You may also like Vezi toate